Ülkemizde mevcut durumda sokaklarda olan hayvanlar herhangi bir yere gömülmez. Hayvanlar Nasıl Gömülür sorusu da bu boşluktan dolayı ortaya çıkar. Bununla birlikte kuş ve benzeri gibi hayvanların ölüleri doğal yoldan doğaya karışmaktadır. Kedi ve köpek türevinde hayvanlarımız ise bir kaza sonucunda ölüm gerçekleşmediyse ölümlerinin yaklaştığını hissettiğinde yalnız bir şekilde yaşadığı bölgeden uzaklaşır ve ölmüş bedeni doğaya karışır.
Evcil Hayvanlar Nasıl Gömülür?
Evcil hayvanlarımız öldüğünde bedenini gömmemizi engelleyecek bir yasa ülkemizde bulunmamaktadır ancak belli kuralları vardır. Hayvanlar Nasıl Gömülür diye merak etmekte bundan dolayı haklısınız. Ölen evcil hayvan çevreye hastalık, koku veya mikrobik bir virüs yaratmaması için ölümünden itibaren en geç 24 saat içerisinde gömülmesi gerekmektedir. Özellikle de gömüldüğü yer çok önemlidir.
Evcil hayvanımızı her ne kadar uzaklara gömmek istemesek de onu yerleşim alanlarının bulunduğu alandan en az 30 metre uzakta bir yere gömmeliyiz. Aynı zamanda belirli yerlerde yapılan çeşme, hayrat gibi yerden de en az 50 metre uzaklıkta olmalıdır. Bununla birlikte nehir, göl, akarsu ve baraj gibi su kaynaklarından da yine en az 50 metre uzaklıkta olmalıdır.
Mezar Ne Kadar Derin Olmalıdır?
Hayvanlar Nasıl Gömülür sorusunda mezar derinliği evcil hayvanımızın boyutlarına göre farklılık göstermektedir. Her ne kadar boyutlar değişkenlik gösterse de bahsettiğimiz hususlar göz önüne alındığında mezar derinliği en küçük boyuttaki evcil hayvan için en az 1 metre olmalıdır.
Eğer Istanbul Pet mezarlığı nerede sorusunun cevabını merak ediyorsanız, sizlere Pet mezarlığının adresini yazıyoruz. Adres: Adnan Kahveci, Adnan Kahveci Mah. Yavuz Sultan Selim Blv, Jetkent 1 Sitesi 7H D:No:92, 34528 Beylikdüzü/İstanbul, Türkiye.
Ne Şekilde Gömmeliyiz?
Evcil hayvanımızı ne şekilde ve ne ile gömmeliyiz konusu da bir hayli soru işareti oluşturuyor. Hayvanımızı öncelikle yan yatmış bir pozisyonda plastik torbaya yerleştirmeliyiz. Ardından çok büyük olmayacak şekilde hatta mümkünse kendi boyutlarında bir tabuta yoksa tahta bir kutuya yerleştirmeliyiz. Belirtilen kıstaslara ve ölçülere dikkat ederek gömüldükten sonra diğer hayvanların mezarı açmaması ve bedeni bozmaması için mezar üzerine büyükçe bir taş yerleştirilmelidir. Eğer isterseniz veda ettiğiniz hayvanınızı onurlandırmak ve onu bir şekilde yaşatmak isterseniz birkaç ayın sonunda çiçek veya meyvesi olamayan ağaçlardan dikebilirsiniz.
Hayvanımı Yaktırıp Küllerini Saklayabilir Miyim?
Elbette böyle bir seçenekte mevcut ancak bu seçenek ülkemizde dini inançlar esas alındığında pek fazla tercih edilmemekle birlikte belirlenen yerlerde bu işlemi gerçekleştirip istediğiniz bir kavanoz veya benzerinde saklayabilirsiniz. Hayvanlar Nasıl Gömülür makalemiz burada son buluyor.
Daha Fazla Oku: Evcil Hayvan Sigortası Nedir?