Bazen Spotify çalma listenizdeki geçişler dalgalı geliyor. Çünkü şarkılar koordineli değil. Spotify Çapraz Geçiş Nedir sorusu burada önem kazanıyor. Spotify çapraz geçiş özelliği burada yardımcı olabilir. “Nasıl Yapılır” bölümünde pratik işlevi kendi başınıza nasıl etkinleştirebileceğinizi açıklıyoruz. Peki Spotify çapraz geçiş nedir?
Spotify’daki çalma listelerine inanılmaz miktarda zaman ve emek harcayan insanlar var. Ve biz sadece uygulamanın profesyonel veya yarı profesyonel kullanımından bahsetmiyoruz. Özel kullanıcılar da iyi bir dinleme deneyimi için çok fazla enerji harcarlar.
Ancak tüm şarkıların mükemmel bir şekilde koordine edilmesi her zaman sorunsuz bir şekilde mümkün değildir. Bunun nedeni: Birçok şarkının şaşırtıcı bir sonu vardır veya sonraki şarkının başlaması birkaç saniye sürer.
Spotify Çapraz Geçiş Nedir?
İşte tam da bu noktada Spotify çapraz geçiş devreye giriyor. Bu özellik, Spotify çalma listenizdeki iki şarkı arasında yumuşak ve uyumlu geçişler oluşturmanıza olanak tanır. Hepimiz bu pratik özelliği radyodan veya kulüpten biliyoruz.
Bu geçişlerin dinleme deneyimi için gerçek bir gelişme olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle bugünün “Nasıl Yapılır” bölümünde hesabınızda Spotify çapraz geçiş’i nasıl etkinleştireceğinizi açıklıyoruz.
Spotify Çapraz Geçiş Nasıl Açılır?
- İlk olarak, akıllı telefonunuzdaki Spotify uygulamasını açın.
- Uygulama açıldığında, sağ üst köşedeki dişli simgesine tıklayın.
- Artık ayarlara geldiniz. Burada, “ Oynatma ” nın yanındaki oku tıklayın.
- Şimdi Spotify size sayısız seçenek sunuyor. Sağ üstte, çapraz geçiş (crossfade) altında bir kaydırıcı bulacaksınız.
- Artık bunu her saniye sıfır ile on iki saniye arasında manuel olarak hareket ettirebilirsiniz. Altı saniyelik bir geçiş seçtik.
- Şimdi Spotify Crossfade sayesinde bir şarkı dinliyorsanız, bir sonraki şarkıya otomatik geçiş ayarlanan zamandan itibaren başlayacaktır.
İşte bu kadar! Spotify çapraz geçiş özelliğini kolay bir şekilde etkinleştirdiniz ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
Daha Fazla Oku: Spotify Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?