Telegram Hesap Silme

Son zamanların popüler mesajlaşma uygulamalarından olan Telegram gün geçtikçe kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor. Telegram hesap silme kullanıcı sayısı arttıkça aranma sayısı artan başlıklar arasında. Telegram kullanıcıları silmeye karar verdiğinde ne yazık ki kolayca bu işlemi yapamıyor. Gelin Telegram hesap silme yazımızla size kolayca hesabınızı nasıl sileceğinizi anlatalım.

Telegram Hesap Silme

Daha Fazla Oku : Telegram Tradingview Botu Nasıl Eklenir

Telegram Hesap Silme Linki

Arkadaş grubu ya da merak ettiğiniz bir konu hakkında telegram gruplarına katılmak için hesap açmış olabilirsiniz. Fakat artık telegram kullanmak istemediğinize karar verdiyseniz uygulamada nereden hesap silebilirim diye gezineceksiniz. Ne yazık ki uygulamada o anda hesabınızı silecek bir seçenek mevcut değil. Lafı fazla uzatmadan hesabınızı kolayca silebileceğiniz linki sizlere verelim;

  • https://my.telegram.org/auth?to=deactivate
  • Yukarıda vermiş olduğumuz link üzerinden sayfaya yönlendirileceksiniz
  • Ardından karşınıza çıkan kutucuğa başına +90 koyarak numaranızı yazın. (+905444444444 gibi)
  • Numarayı girdikten sonra next tuşuna basın
  • Aşağıda sizin telefonunuza gönderilecek kodu girmeniz için bir pencere açılacak.
  • İstenen güvenlik kodunu girdikten sonra Sign in yazan yere basın.
  • Sizi yönlendirdiği sayfada sizden neden gittiğinize dair açıklama istiyor oraya bir şeyler karalayın.
  • Aşağıda Delete My Account yazan yere tıklayın.
  • Geçmiş olsun hesabınız silindi 🙂

Telegram Hesap Silme

Yukarıdaki yöntem hesap silmek için tek yol değil. Eğer acelem yok diyorsanız biraz daha uzun sürede yapabileceğiniz ama eğer vazgeçerseniz hesabınızın silinmeme ihtimali olan geri dönüş kapılarının açık kaldığı bir yol var. Gelin hazır elimiz değmişken ondan da bahsedelim;

  • Telefonda Telegram uygulamamıza giriyoruz.
  • Ayarlar kısmına tıklıyoruz.
  • Ardından Gizlilik ve Güvenlik sekmesine giriyoruz.
  • Orada Bu kadar süre uzaktaysam hesabımı sil yazan yere basıyoruz.
  • Karşımıza 1 aydan 1 yıla kadar seçenekler çıkacak.
  • Oradan size uygun olan zamanı seçip uygulamayı kaldırıyorsunuz.
  • Girmiş olduğunuz süre zarfı içinde uygulamaya giriş yapmazsanız hesabınız silinecektir.
  • Bu süre zarfı içerisinde 1 defa dahi giriş yaparsanız silme işlemi iptal olur süre yeniden başlar.
  • Bu şekilde silmekten vazgeçerseniz köprüden önceki son çıkış misali tekrar yükleyip kullanmaya devam edebilirsiniz 🙂

Telegram Hesap Sildikten Sonra Açılır mı?

Bahsettiğimiz iki yoldan herhangi biriyle hesabınızı sildiyseniz hesabınızla birlikte telegram mesajları, grupları ve profil fotoğrafınız silinecektir. Fakat oldu ki vazgeçtiniz hesabınız geri gelsin istiyorsunuz o zaman ne yapacaksınız?

Ne yazık ki hesabınızı geri getirmenin bir yolu yok. Eğer gerçekten silmek istediğinizden emin değilseniz ikinci yöntemi kullanarak hesabınızı zaman beklemeli metot ile silmenizi öneririz. Bu sayede vazgeçmeniz durumunda hala kurtarabileceğiniz bir hesabınız olur 🙂