Ana SayfaOyunBilgisayar Oyunu Nasıl Hazırlanır?
Paylaş
İçindekiler
İlginizi Çekebilir

Bilgisayar Oyunu Nasıl Hazırlanır?

Bildiğiniz üzere biz erkekler için bilgisayar oyunu oynamak hayatımızdaki en eğlenceli aktivitelerin başında geliyor. Peki Bilgisayar Oyunu Nasıl Hazırlanır? Kimi zaman tek başımıza, kimi zaman arkadaşlarımızla ve çok şanslıysak, kimi zaman da eşimizle oynadığımız bilgisayar oyunları, her geçen gün gelişen grafik ve versiyonları ile karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Peki, günümüzün bir bölümünü ritüel şeklinde ayırır olduğumuz “Bu Bilgisayar Oyunu Nasıl Hazırlanır?” diye hiç merak ettiniz mi?

Bilgisayar Oyunu Nasıl Hazırlanır?

Oynarken bizi fazlasıyla zorlayan oyunların hazırlanış aşamaları, geçmişte çok daha zor olsa da çetrefilli bir süreç olmayı halen sürdürüyor.

Önceleri bir bilgisayar oyunu tasarlarken, oyunu işler kılacak motoru da baştan yazmak zorunda kalan programcılar, gelişen teknoloji sayesinde kalıplaşan motorlardan faydalanarak sürecin en zorlayıcı basamağını zamandan da kazanarak aşmış oluyorlar.

Bu bağlamda günümüzde, hemen hemen trend olan bütün oyunlarda kullanılan üç boyutlu imajlamanın yanı sıra yine üç boyutlu simülasyon, animasyon, efekt, müzik, yapay zeka ve çoklu oyunlar için olmazsa olmaz ağ bağlantısı gibi altyapıları üzerinde barındıran motorlardan yararlanmak mümkün.

Daha Fazla Oku: Unreal Engine 5 Sistem Gereksinimleri Kaç GB?

Kodlama Dilleri

Bilgisayar oyunu programlayacak kişinin bilmesi gereken C, Pascal, Lite-C, Html, Java ve benzeri kodlama dilleri oyunun detayları açısından oldukça önemli bir yer tutuyor.

Eskiden bu dilleri bilmeden bir oyun yazmak olanaksızken, şimdilerde bu dilleri arka planda gömülü olarak barındıran FPS Creator, Eclipse Evolution gibi aracı programlar, oyun hazırlamakla ilgili meraklı olan kişilerin grafik ve modelleme alanlarındaki işini fazlasıyla kolaylaştırıyor.

Bilgisayar Oyunu Nasıl Hazırlanır

Oynanabilirlik Önemlidir

İyi bir fikriniz var, üzerinde çalışabileceğiniz bir oyun motoru edindiniz ve kodlama dilini sorun olmaktan çıkardınız. Geriye, bilgisayar oyunları dendiğinde akla gelen ilk şeylerden biri olan “oynanabilirlik” kalıyor.

Çok kapsamlı bir şekilde yazsanız dahi oynanabilir olmadıktan sonra rağbet görme şansı olmayan oyunlar, oynanabilirlik kıstaslarını üzerinde taşıyorsa bir anda popülerleşerek dünya çapında bir başarı da elde edebiliyor.

İyi bir senaryoya sahip olmanız bu bağlamda önemli olsa da flash gibi animasyon uygulamalarını kusursuz bir biçimde oyununuza uygulamanız oldukça mühim.

Bu aşamada sağlam bir ekip kurmak, çok boyutlu bir bilgisayar oyunu hazırlamanıza imkan sunmakla kalmayacak, yeni şeyler öğrenmenizin de kapılarını aralayacaktır. Bilgisayar Oyunu Nasıl Hazırlanır makalemizi burada sonlandırıyoruz.