Ana SayfaHaberCatering Sektörü Nedir?
Paylaş
İçindekiler
İlginizi Çekebilir

Catering Sektörü Nedir?

Catering kelimesinin tam olarak karşılığı yiyecek tedarik eden demektir. Catering Sektörü Nedir diye soruyorsanız bunu sizler için ayrıntılı olarak anlatacağız. Ancak günümüzde toplu yemek üretimi ve toplu yemek hizmeti veren firmalara Catering firması denmektedir. İşyerlerine, okul yemekhanelerine, hastanelere toplu yemek dağıtan firmalar Catering firmalardır.

Catering Amacı Nedir?

Catering kelimesi yemek hizmeti demektir. Son zamanlarda oldukça gelişen bir sektör olan catering sektörü ‘yiyecek tedarik eden’ anlamında kullanılır. Toplu yemek hizmeti veren ve yemek üretimi yapan firmaların genel adıdır.

Catering Sektörü Nedir?

Catering firmaları müşterilerinin seçtikleri yerlerde kararlaştırılan bir bedel karşılığı şefler ile yemek pişirip servis eden firmalardır. Günümüzde oldukça gelişen bir iş kolu olmaya başlamıştır. Toplu yemek hizmeti tercih eden toplu kurum ve kuruluşlar Catering firmalarına başvurarak isteklerini söylerler ve buna bağlı olarak bir anlaşma sağlanarak hizmete başlanır.

Catering Sektörü Alt Grupları Nelerdir?

İkram sektörü otel, restoran, fastfood, lokanta ve açık yiyecek satışı yapan yerler olarak bilinir. Sektörel olarak evden yeme ya da ev dışında yemek yeme sektörü olarak da adlandırılmaktadır. Catering Sektörü Nedir sorusu kadar nasıl kurulur sorusu da merak konusu.

Catering Şirketi Nasıl Kurulur?

Catering şirketi kurarken ilk olarak ne tür yemekler ve yiyecekler yapmak istediğinizi seçmeniz gerekmektedir. Menü hazırlayarak yolunuza devam edebilirsiniz. Şirketiniz için gerekli ekipmanları edinmelisiniz. Hangi makineleri, hangi elektrikli aletleri alacağınıza karar vererek alışveriş yapılmalıdır.

Yemeklerinizi hizmete açmadan önce kendiniz test etmelisiniz ve etrafınıza da test ettirmelisiniz. Öncelikle sağlıklı ve organik ürünlerden yemek yapmanız sizi tercih edilen bir firma haline getirir. Testlerden geçen yemekleriniz sayesinde öne çıkan bir firma olursunuz ve kazancınız bu oranda artış gösterir. Pratik yiyecekler ve aperatifler hizmetinizi iyileştirir.

Catering Sektörü Nedir

Catering Şirketi Kurmak

Kiralık bir yer bularak küçük ölçekte de olsa kendinize bir üretim yeri oluşturmalısınız. Depolama ve pişirme alanlarına sahip olduktan sonra işe başlayabilirsiniz. Başvuru için bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formunu doldurmalısınız.

Gerekli belgeleri elde ederek belediyeye başvuru formunuzla birlikte müracaat etmeniz gerekir. Gerekli ruhsat ve izinleri aldıktan sonra vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi de halletmelisiniz. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra Catering şirketinizi hizmet için hazır bir hale getirmiş olursunuz. Catering Sektörü Nedir yazımız burada son buluyor.

İlginizi Çekebilir: Game Fire Nedir?