Ana SayfaTeknolojiSystem Service Exception Hatası
Paylaş
İçindekiler
İlginizi Çekebilir

System Service Exception Hatası [ÇÖZÜM]

Windows kullanıcıları son zamanlarda System Service Exception Hatasını gereğinden fazla sıklıkta almaya başladı. System Service Exception Hatasının bazı nedenleri mevcut. Çoğu son zamanlarda yüklediğiniz programlara bağlı olsa da bazıları sistemsel de olabiliyor. Biz yazımızda 6 tane sıralı çözüm yöntemi sunacağız. Bu yöntemleri sırayla yapmanızı şiddtle öneririz. Çünkü en sonda verdiğimiz çözüm sizler için son çaredir. System Service Exception Hatası nasıl çözülür en ayrıntılı şekilde anlatacağız.

İlginizi Çekebilir: 0xc00007b Hatası Kesin Çözüm

System Service Exception Hatası Nedir?

Aşağıdaki nedenlerden dolayı bir SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası oluşabilir:

  • Grafik kullanıcı arayüzü hataları
  • Bozuk sistem dosyaları
  • Güncel olmayan veya bozuk sürücü ilgili sorunlar

Birden fazla System Service Exception Hatası nedenleri olduğundan, sorunu düzeltmek için yöntemler de çeşitlidir. Örneğin, bazıları Windows sistem hatalarınızı düzeltebilirken, bazıları ise diğer yollar ile düzeltecektir.

Bizim yapmamız gereken ise sürücüleri güncellemek ve Windows 10 dosya sisteminizde hatalar olup olmadığını kontrol etmektir, ancak System Service Exception Hatası hatası tamamen kaybolana kadar aşağıdaki yöntemleri sırayla denemeniz gerekecek.

Bu nedenle, Windows 10’da System Service Exception Hatasını nasıl düzelteceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

System Service Exception Hatası Çözümü

System Service Exception Hatasının çözümü için sizlere 6 farklı yöntem sunuyoruz. Bizim tavsiyemiz hepsini sırayla denemeniz.

1- Windows 10’u güncelleyin

Yapılacak ilk şey, Windows 10’un tamamen güncel olup olmadığını kontrol etmektir. Güncel olmayan sistem dosyaları beklenmeyen hatalara neden olabilir. Yapılmayan bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. System Service Exception Hatasına bunun neden olup olmadığını anlamanın ilk yolu bu olacak

  1. Ayarlar panelini açmak için Windows tuşu + I tuşlarına basın.
  2. Şimdi Güncelleştirme ve Güvenlik’e gidin, ardından bekleyen güncellemeler için Windows Update altında kontrol edin.
  3. Bir güncelleme varsa yapın ve Şimdi yeniden başlat’a basın. İşlem sırasında sisteminiz yeniden başlatılacaktır.

2- Sistem Sürücülerini Güncelleyin

Windows Update, sistem sürücülerinizi güncel tutar. Süreci otomatikleştirmek, sistem sürücülerinizin önerilen sürümlerinin gerisinde kalma olasılığının daha düşük olduğu anlamına gelir. Ancak bazen istisnalar olabilir ve bazı dosyalar eksik kalmış olabilir.

En son otomatik sürücü güncellemelerinizi kontrol etmek için:

  1. Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update > Güncelleme geçmişini görüntüle’ye gidin. En son sürücü güncellemeleri burada görünür.
  2. Şimdi Başlat menüsü arama çubuğuna aygıt yöneticisi yazın ve ilk çıkanı seçin.
  3. Listeye gidin ve bir hata sembolü olup olmadığını kontrol edin. Hiçbir şey yoksa, sorunun kaynağı muhtemelen sürücü durumunuz değildir.
  4. Sarı bir “uyarı” sembolü varsa, açılır oku kullanarak bölümü açın, ardından sorunlu sürücüye sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelle’yi seçin.
  5. Windows’un güncelleme işlemini sizin için otomatikleştirmesine izin vermek için Güncellenmiş sürücü yazılımını otomatik olarak ayarlayın.
System Service Exception Hatası

Aksi takdirde, tüm sistem sürücülerinizi aynı anda güncellemek için ekstra programa ihtiyacınız olur.

3- CHKDSK’yi çalıştırın

Sırada, Komut İsteminden Windows Check Disk’i çalıştırmayı deneyin. CHKDSK, dosya sistemini doğrulayan ve belirli ayarlarla çalışırken sorunları düzelten bir Windows sistem aracıdır. DPC WATCHDOG durdurma kodu ve Windows’taki Disk G/Ç Hatası da dahil olmak üzere birçok Windows hatasında yardımcı olur.

  1. Başlat menüsü arama çubuğunuza komut istemi yazın, ardından ilk görüldüğünüz eşleşmeye sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır’ı seçin. (Alternatif olarak cmd diye aratabilirsiniz.)
  2. Ardından, chkdsk /r yazın ve Enter’a basın. Komut, sisteminizi hatalara karşı tarar ve hataları çözer.

4- SFC’yi çalıştırın

Sistem Dosyası Kontrolü (SFC), eksik ve bozuk Windows sistem dosyalarını kontrol eden başka bir Windows sistem aracıdır. CHKDSK ye benzer. Aradaki fark SFC özellikle Windows sistem dosyalarını kontrol ederken, CHKDSK tüm sürücünüzü hatalara karşı tarar.

DISM, Dağıtım Görüntüsü Hizmeti ve Yönetimi anlamına gelir. DISM, çok çeşitli işlevlere sahip entegre bir Windows yardımcı programıdır. Aşağıdaki adımlarla çalışın.

  1. Başlat menüsü arama çubuğuna Komut İstemi (Yönetici) yazın, ardından bir Komut İstemi açmak için sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır’ı seçin.
  2. Aşağıdaki komutu yazın ve Enter’a basın:
    • DISM /online /cleanup-image /restorehealth
  3. Komutun tamamlanmasını bekleyin. İşlem, sisteminizin sağlığına bağlı olarak 20 dakika kadar sürebilir. İşlem belirli zamanlarda takılıyor gibi görünüyor, ancak tamamlanmasını bekleyin.
  4. İşlem tamamlandığında sfc /scannow yazın ve Enter’a basın.
System Service Exception Hatası
System Service Exception Hatası

5- Son Yüklenen Programları Kaldırın

Birkaç programın System Service Exception hatasına neden olduğu bilinmektedir. Bu programların hepsi birbirinden farklı olabilir. Örneğin, bazı kişiler yeni bir antivirüs yükledikten sonra hatayı bildirirken, diğerleri sorunun yeni bir VPN yüklemesi olduğunu iddia ediyor.

Ne olursa olsun, yeni bir yazılım parçası yükledikten sonra System Service Exception Hatası BSOD’lerinin başlayıp başlamadığını (ya da belki bir yazılım güncellemesiydi) deneyin. Soruna hangi yeni programın neden olduğunu görmek için en son yüklenen yazılımları ve uygulamaları tek tek kaldırabilirsiniz.

6- Son Çare: Windows 10’u Sıfırlayın

Başka hiçbir şey işe yaramazsa, sistem dosyalarınızı yenilemek için Windows 10’un Sıfırlama işlevini kullanabilirsiniz.

Windows 10 Sıfırlama, sistem dosyalarınızı tamamen sıfırlayacaktır. Teorik olarak, önemli dosyalarınızın çoğunu olduğu gibi tutarken System Service Exception hatanızla ilgili kalan sorunları temizler. Bu şekilde hatadan kurtulursunuz.

  • Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma’ya gidin, ardından Bu bilgisayarı sıfırla altında Başlayın’ı seçin. Düğmeye basar basmaz sisteminiz yeniden başlar, bu nedenle önemli dosyaları önceden yedeklediğinizden emin olun.
  • Sisteminiz yeniden başlatılacak, ardından Dosyalarımı sakla veya Her şeyi kaldır’ı seçebilirsiniz.